Vezët e ziera, çfarë po na shkaktojnë ! Mjekët japin lajmin e madh

by editor

Veza është një ndër produktet që mbart vlera të jashtëzakonshme ushqyese renditur në listën e 10 super ushqimeve dhe nuk ka mëngjes më të këndshëm se vezët sido të jenë të gatuara.

A e keni pyetur veten se cila vezë është më e vyera dhe sa vezë është mirë të konsumoni në ditë?

Rezul tatet e studimeve të fundit mbi dobitë shënde.tësore të vezëve të pulave. Rezulton që 2 deri 3 vezë është doza optimale ditore. Akoma më mirë nëse këto vezë janë me Omega 3 e cila konsi derohet sot në botë super veza e shëndetit të mirë.

Veza me Omega 3 konsiderohet veza që mbron zemrën dhe ushqen trurin.

Më poshtë do të gjeni një listë të të mirave që i vijnë organizmin dhe shën detit nga konsumimi i dy vezëve në ditë.

Truri gjendet nën mbrojtjen e kolinës eshtë provuar se kolina kjo vita minë e veçantë është materiali më i rëndësishëm ndërtimor i trurit. Nëse hani 2 vezë në ditë trupi juaj merr mjaf tueshëm nga kjo lëndë ushqyese. Mungesa e kolinës çon në rënien e kujte sës.

Shi kimi ruhet falë luteinës vezët e pulave janë të pasura me luteinë kjo substancë është për gjegjëse për shikimin e qartë dhe të mprehtë.

Me mungesën e tij indet e syrit dëmtohen dhe shikimi përkeqësohet në mënyrë të pa kthyeshme.

Vita mina D ndihmon për të absorbuar kalçium nëse i ofroni një personi të zgjedhë nëse do të pijë një lugë vaji peshku ose të konsumojë një vezë e zier gja sat janë të preferojë këtë të fundit.

Sido mos në qoftë se ata zbulojnë se për.mbajtja e vitaminës D është e njëjtë në të dy rastet.

Për më tepër shkencëtarët kanë gjetur një mënyrë për të rritur sasinë e vitaminës D në vezë duke i ushqyer pulat në mënyra të veçanta. Vitamina D ndihmon kalçiumin për tu absorbuar më mirë dhe për të forcuar kockat dhe dhëmbët.

Vita mina B mbron lëkurën, flokët dhe mëlçinë biotina vitamina B12 dhe proteinat e tretshme ushqyese kontribuojnë në forcimin e flokëve dhe lëkurës.

Elementet që përmbajnë vezët e pulës pro movojnë eliminimin e toksinave nga mëlçia.

Veza është një ndër produktet që mbart vlera të jashtë zakonshme ushqyese renditur në listën e 10 super ushqimeve dhe nuk ka mëngjes më të këndshëm se vezët sido të jenë të gatuara.

A e keni pye ltur veten se cila vezë është më e vyera dhe sa vezë është mirë të konsumoni në ditë?

Rezultatet e studimeve të fundit mbi dobitë shëndetësore të vezëve të pulave. Rezul ton që 2 deri 3 vezë është doza optimale ditore.

TË NGJASHME

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy