Vëmëηdje djema, femrat 45 υjeç nuk dυσn të njëjtën gjë në shtrαt si ato që janë 25 vjeç. Mësojeni tani çfarë ndrγshon me moshέn

by editor

Tema e s*ksualitetit është një ndër më delikatet dhe më të sikletshmet për tu diskutuar. Një mori me pyetje iu lindin si meshkujve edhe fermave për s*ksin. Sot do trajtojmë se si e përjetojnë femrat se.ksin në varësi të moshës së tyre.

Çfarë mendojnë femrat për s*ksin? Çfarë duan ato nga s*ksi? Çfarë u jep atyre më shumë kënaqësi?

Nga 16 -24 vjeç: Koha e zbulimeve

Kjo është në përgjithësi koha kur femra fillon të zbulojë seksin. Në këtë periudhë ajo është shumë kureshtare dhe do të provojë ndjesi të reja, pavarësisht se ende vet nuk e di se çfarë i pëlqen më shumë e çfarë i jep asaj më shumë kënaqësi. Gjithashtu në këtë periudhë femrat duan të ndihen të sigurta dhe të mbrojtura pasi janë në një moshë ende të re dhe ka raste kur jo gjithmonë guxojnë të bëjnë atë që duan pasi mund ti druhen partnerit.

Nga 25-35 vjeç: Zhytje në kënaqësi

Kjo është mosha kur femrat e dinë shumë mirë se çfarë duan, e njohin trupin e tyre dhe dinë se si të marrin maksimumin nga marrëdhëniet se.ksuale. Në këtë moshë femra arrin kulmin e or.gazmës dhe është e hapur me partnerin e saj për ndjesi të reja dhe për eksperimente në jetën e vet se.ksuale.

Nga 35- 45 vjeç: E lumtur me veten

Pas moshës 35 vjeç, femra në përgjithësi është në kulmin e realizimit të saj si nga ana personale ashtu edhe nga ajo profesionale, gjë që i jep asaj siguri dhe e bën të ndihet e qetë dhe e lumtur me veten. Në këtë moshë femra i njeh shumë mirë kënaqësitë e veta dhe nuk ngurron ti shijojë ato apo edhe të zbulojë ndjesi të reja se.ksuale. Problematikë në këtë periudhë mund të jenë rastet e menopauzës së hershme, që i shkaktojnë shumë ndryshime femrës.

Nga 45- 52 vjeç: Prag i ri

Kjo është një moshë e vështirë për se.ksualitetin e femrës. Së pari është periudha e menopauzës dhe së dyti femra në këtë moshë mund të humbasë vetëbesimin tek bukuria dhe trupi i saj, çka bëjnë që ajo mos të ndihet mirë dhe mos të ndihet tërheqëse për partnerin e saj. Femra mund të kalojë edhe momente shumë të vështira depresive në këtë moshë, por nëse është e rrethuar me dashuri në familje kjo mund të kthehet në një periudhë qetësie dhe harmonie shpirtërore për të.

Nga 52- 55 vjeç: Vrull i ri se k s ual

Ndryshe nga etapa e mëparshme, pas moshës 52 e deri në moshën 55 vjeç, femra ndryshon rrënjësisht në kahun pozitiv. Ajo tashmë e pranon faktin e ndryshimeve në trupin e saj, e pranon se nuk është më 20 vjeçe dhe se nuk ka nga çfarë të trembet. Ajo rifillon aktivitetin e saj se.ksual me shumë vrull dhe gjen ndjesi të reja se.ksuale me trupin e saj të ndryshuar. Nëse femra arrin të këtë një periudhë të mirë seksuale në këtë moshë, atëherë, ajo do të arrijë një harmoni shpirtërore të pamasë.

Pas moshës 55 vjeç: Pjekuri

Në këtë moshë femra ka arritur pjekurinë maksimale dhe ka përfituar një qetësi me veten. Është koha kur ajo duhet të kujdeset shumë për shëndetin dhe trupin e vet pasi nuk është më e re. Por megjithëse në këtë moshë, natyra i ka rezervuar surpriza dhe ka raste që ajo mund të shijojë dhe të ndjejë kënaqësi me org.azmën post-menopauzë. Gjithsesi, megjithë dëshirën e femrës për të pasur jetë të shëndetshme seksuale edhe në këtë periudhë të jetës së saj, më e rëndësishmja për të mbetet harmonia shpirtërore dhe të ndjerit e vetes të rëndësishme për njerëzit që e rrethojnë.

TË NGJASHME

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy