Problemi seksual që ka prekur 76% e popullsisë

by Lajme Shqip

Deri në 76% e meshkujve në mbarë botën duket se janë të prekur nga mosfunksionimi erektil, një problem i natyrës seksuale që është kthyer në një çështje kryesore mjekësore vitet e fundit.

Një përmbledhje e studimeve të mëparshme të publikuara në BJU ​​International thekson ndryshimin e madh në vlerësimet e normave të disfunksionit erektil në popullatën mashkullore.

Në mënyrë më analitike, studimi zbuloi se vlerësimet për prevalencën e mosfunksionimit erektil ndryshojnë në mënyrë të konsiderueshme, pasi normat e raportuara variojnë nga një 3% mjaft e ulët në një 76.5% mbresëlënëse.

Ky ndryshim mund të pasqyrojë diferencat në moshë të popullsisë së studimit, si dhe përkufizime dhe metoda të ndryshme për vlerësimin e disfunksionit erektil.

E rëndësishmja, megjithatë, disfunksioni erektil u shoqërua me një rrezik në rritje të sëmundjeve kardiovaskulare, demencës dhe vdekjes së parakohshme.

Autorët e studimit vënë në dukje se diagnostikimi i hershëm i disfunksionit erektil mund të ndihmojë në përmirësimin e cilësisë së jetës së pacientëve, por gjithashtu tregon mundësinë e ndërhyrjeve të nevojshme për të parandaluar sëmundjet kardiovaskulare dhe vdekjen e parakohshme.

“Për shkak të natyrës së ndjeshme të çështjes, mjekët duhet të konsiderojnë kontrollin e pacientëve që mund të jenë në rrezik për mosfunksionim erektil, pasi ata vetë mund të mos jenë të gatshëm ta japin këtë informacion vullnetarisht”, thanë studiuesit./abcnews.al

TË NGJASHME

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy