Emigrantë, pse ktheheni ketu kur i flisni njëri-tjetrit në greqisht apo italisht apo jeni më të…?

by editor

Nga Ilir Metaj

Ju emigrante te dashur, qe edhe ato pak dite qe rrini per pushime ne Shqiperi, i flisni njeri-tjetrit ne greqisht apo italisht…pse dreqin vini?!

Besoj se vetem me emigrantet shqiptar ndodh keshtu qe nderrojne gjuhe dhe kulturen e tyre.

Nuk besoj se u sjell dashuria apo malli per vendin e njerezit.

Nuk keni mall per vendin: persa keni t urp per origjinen!

Nuk keni mall per njerezit: persa u nev erisni gjuhen !

Per fat te keq, ju vini vetem te shfryni frustrimin qe u ka deformuar karakterin!

Dhe zgjidhni ta shfryni,mbi vendin tuaj,njerezit tuaj,gjuhen tuaj!

Shfryni neveri!

Por nuk u japim neveri. Ajo qe mund t’u japim eshte vetem keqardhje.

Per te gjithe ne!

Eshte e vertete qe shqiptaret u flasin femijeve te tyre greqisht italisht anglisht dhe per gjuhen shqipe qe te paret tane u munduan aq shume ata as qe e marrin mundimin me i fol.

Te jesh shqiptar eshte nder keshtu thonin te paret tane qe u munduan kaq shume per kete vend.

TË NGJASHME

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy