E pini kafen ne mëngjeѕ pa ngrënë asgjë? Ja çfarë ndodh me organizmin tuaj

by editor

Kafja është e mirë për shumë arsye, ju zgjon në mëngjes, pakëson rr zikun e prekjes nga sëm ndjet nervore dhe atë të kujtesës, shmang plakjen e parakohshme, qetëson dh mbjet etj.

Por, nëse ajo pihet me stomakun bosh, ka efekt shk tërrues në organizëm. Kafeina në stomakun bosh mund të “bëjë k rdi” në traktin d gjestiv.

Ja si e shpjegon farmacisti Nitin Makadia atë: Acidi hidroklorik ka një funksion shumë të rëndësishëm në tretjen e ushqimit, prandaj prodhohet kur hani, huhatni ose kur filloni të mendoni për ushqimin.

“Kafja, edhe ajo me pak kafeinë, stimulon prodhimin e ac dit që, në mungesë të ushqimit, mund të d mtojë pjesën e brendshme të stomakut me ekspozimin e shpeshtë.

Sipas dr. Adam Simon, ai mund të shkaktojë ulc rë në stomak ose pr bleme me tr tjen.

“Ai mund të rrisë sasinë e ujit që nxirrni dhe shfaq simptoma të dehidratimit. Mund të ndikojë tek pusli, shkakton rrahje të çrregullta të zemrës dhe mund të ndikojë edhe tek tensioni i gj kut”.

Shumë kafeinë mund t’ju shkaktojë ankth, dr dhje, luhatje humori etj.

TË NGJASHME

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy