E rrallë, fshati me 5 banorë, i riu i vetëm: Pse të largohem?

by editor

“Pse të iki, kam dhe një punë këtu, nuk jam keq”.

Vangjeli është i vetmi i ri që nuk ka braktisur fshatin Sirikat të Sarandës. Mund të konsiderohet si rast i rrallë për faktin se në këtë fshat veç 34 vjeçarit jetojnë dhe 4 banorë të tjerë të moshuar.

Advertisements

Vangjeli jeton me prindërit dhe nuk është martuar. Ai është shpresa e vetme që mund të popullojë Sirikatin, këtë fshat me dy familje.

Prej dekadash, problem për banorët është amortizimi i rrugës, që nga Saranda është vetëm 14 km. Por për të mbërritur duhen mjete të larta. Udhëtim që duhet të zgjaste 15 minuta shkon rreth 1 orë.

Advertisements

TË NGJASHME