Shkon ne Itali për të punuar si murator, por nuk do e besoni çfarë pune bën tani

by editor

A.D. nga qyteti i vogel i Lushnjes shkon ne Itali per te punuar bashke me familjen e tij.

Puna pare qe atij i ofrojne atje kur arrin ai e pranon direkt dhe fillon te punoje si murator ne ndertim per disa muaj. Puna ishte me orare te gjata, pa dite pushimi dhe teper e lodhshme e aq me teper per dike ne moshe me te rritur gati ne pension.

Advertisements

Por zotria pasi e shikonte qe trupi i tij nuk kishte me fuqi dhe ishte shume i lodhur ne fund te dites ai e la punen ne ndertim. Mirepo kur familja e tij kerkonte serish te ardhura nga ai, burri vendos t`ja lere punen e vet djalit te tij.

Por puna qe ben ai tani do t`ju cu dise.

Advertisements

Ai ka filluar te shkruaj romanin e tij te pare qe e ka pasur gjithe jten enderr dhe shpreson qe kur te vi ne Shqiperi do ta botoj me ato pak te ardhura qe ka kursyer nder ato vite.

Do ta botoj ate dhe shpreson te jete nga romanet me te mira sepse disa miq nga shtepite botuese i kane vleresuar me pare edhe fabulat e tij te herdhme tashme te botuara.

TË NGJASHME