Shitet për 1000 euro kilogrami, dhe gjendet në Shqipëri, ja zonat

by editor

Ajo njihet që nga koha e Egjiptianëve të lashtë, Rom akëve dhe Gr ekëve, por u zbulua vetëm në shekullin e 19-të!

Vonesa e tij midis kërpudhave nuk e pengonte atë që menjëherë të merrte titullin mbretëror në mesin e kërpudhave të familjes. Frutat me aromë të fortë, dalluese, në të zezë apo të bardhë, në një madhësi midis dy dhe tetë centimetra, të fshehur nën sipërfaqen e tokës dhe vetëm në vende të rr alla. Duket sikur ata i ngjajnë patateve dhe shijojnë si një përzierje djathi dhe qepë të vjetër,m.

Advertisements

Nën tokë ata jetojnë në simbiozë me rrënjën e një barishte apo peme, dhe gjithashtu va ret nga aroma e tyre.

Advertisements

Ka rreth 70 lloje të truffles. Trumfoli i zi është i regjistruar në Maqedoni, që është në Mariovë, Stogovë dhe Kumanovë. Qentë të trajnuar përdoren për të gjetur këtë kërpudhë të rrallë, dhe një prej tyre kushton 5,000 euro. Një kilogram i kësaj kërpudhe nëntokësore kushton 1 000 euro.

TË NGJASHME