Keni probleme me jetën intime? Ja 4 gjërat që ju japin zgjidhje

by editor

Zgjedhjet që ne bëjmë në mënyrën e jetesës, rutinës së përditshme dhe ushqimin, luajnë një rol të rëndësishëm jo vetëm në shëndetin dhe mirëqenien e përgjithshme, por edhe në jetën i nti me.

Po … Zgjedhjet jo të shëndetshme mund të kontribuojnë në e p sh të ulët, i cili nga ana tjetër mund të sjellë probleme në marr ëdhë nien tuaj me gjysmën tuaj tjetër.

Advertisements

Çfarë mund të bëni për të mbajtur ndezur dëshirën?

Shma ngni ushqimin e shpejtë:

Advertisements

Ku fizoni ushqimin junk pasi karbohidratet, sheqernat dhe vaji i rafinuar rrisin nivelin e ko l este rolit dhe zvogëlojnë rrjedhjen e gja k ut në organe të veçanta.

Në vend të kësaj, zgjidhni fruta dhe perime që janë të pasura me vitamina, magnez dhe burime të tjera bimore të proteinave.

Ulni alk oo lin:

Një gotë v erë është e mjaftueshme për t’ju bërë të lumtur. Konsumimi i tepërt i alk o o lit mund të pengojë rrjedhjen e gj akut në organet tuaja vit ale. Alkooli gjithashtu ka një ndikim fiziologjik, krijon pështjellim, ndryshon mënyrën e sjelljes dhe mund të shkaktojë mosfunksionim të er ks ion it.

Mundohuni të mos stre soheni:

Stre si lë shon kortizol, i cili konsiderohet të jetë hormoni shkaktar i str esit. Ndërsa trupi e kërkon atë në sasi të vogla, kur tejkalon kufirin mund të vrasë epshin dhe dëshirën për çaste i ti me. Prandaj, merrni pjesë në aktivit ete për të zvogëluar st r esin. Bëni me ditim, joga ose dalje të rregullta në ajër të pastër duke bërë ecje.

Tejkaloni problemet me peshën:

Kontrolloni nëse keni indeksin ideal të peshës trupore. Një tregues jonormal mund të rre zikojë shëndetin tuaj dhe të çojë në situata të pakëndshme të tilla si d iabeti dhe hiperten sioni.

Problemet me peshën gjithashtu mund të kenë një efekt negativ në pamjen e trupit, që mund të ndikojë në vetëvlerësimin tuaj. Hani shëndetshëm dhe mbani parametrat idealë për të qëndruar të shëndetshëm. /noa.al

TË NGJASHME