E padëgjuar me pare, nusja shqiptare i thotë vjehrrës publikisht: Të dua! Ja reagimi i saj

by editor

Për mbi 20 vite kanë je tuar nën një çati, por Nazmia nuk është sjellë me vjehrrën ashtu siç është sjellë ajo. Nusja jeton në katin e tretë, ndërsa vjehrra në katin e parë.

“Jam e martuar me tre fëmijë, dy djem të martuar me dy nuse të mrekullueshme që më kanë dhuruar një nip dhe një mbesë dhe vajzën. Një djalë e kam në shtëpi, ndërsa tjetrin e kam në Itali, nusja që je ton me mua më ka sjellë këtu sot. Atë që ka bërë ajo për mua unë s’ja kam bërë vjehrrës.

Advertisements

Më dukej normale që i flisja vjehrrës kur doja, bëja çfarë doja, e takoja kur doja. Gjithmonë e kam dashur, por asnjëherë nuk e kam shprehur. Unë jam martuar në vitin 1985-së dhe kam jet uar me burrin në Tiranë, në 97-ën ata vijnë nga Librazhdi për të jet uar në Tiranë.

Shita shtëpinë që kisha dhe u zhven dosa tek vjehrra, je tuam bashkë 13 veta në një shtëpi sa të ndërtonim shtëpinë e re. Unë isha mësuar që bëja çfarë doja, kisha jet ën time. Një vit pas bashkëjetesës dhe sher rit me burrin tim, më vd. es babai nga një së mu ndje. Mendoja se e vd. iqën hallet e mia. Nga ai moment u fto ha pak me njerëzit e burrit. Sa herë zih esha me burrin, vjehrra bënte faj tor djalin e vet, ndërsa mami im i vinte fa jin burrit. E vetmja që më fliste ishte vjehrra, unë bëja sikur nuk shikoja kur dilja, ndërsa ajo më fliste gjithmonë dhe më pyeste.

Advertisements

Më thërriste bijë, unë vjehrrë. Nëse i kam sot borxh një njeriu, respekt dhe dashuri sot është vetëm vjehrra ime. Ajo ka pasur pro bl eme shënde tësore, ka th yer këmbën, është bërë shumë e ndj eshme. Nuk e mendoja që e përjetonte kaq k eq, i thoja ti je aktore. Zëri im dëgjohej deri poshtë. Në pozicionin që jam sot e kuptoj vjehrrën time,” tregoi Nazmia.

Gazetarja e rubrikës “Ka Një Mesazh Për Ty” shkon për t’i dhënë mesazhin nënë Xhemiles.

Nazmia: Vitin e kaluar kam shkuar 4 herë, edhe pse jetojmë bashkë. Nxe hesha, merrja fëmijët dhe i kja, ajo më shkruante letra. Nga poshtë më puthte me dorë, unë i kam shumë borxhe.

Ardit Gjebrea: Nëse nusja jote do sillej si ti me vjehrrën tënde, çfarë do bëje?

Nazmia: Do më ishte shkurtuar gjysma e j etës. I kam shumë borxhe asaj gruaje.

Xhemilja vjen në studion e programit “E Diela Shqiptare” edhe pse është e paral izuar dhe me pate ricë ajo është shumë e lumtur që dikush e ka ftuar.

Nazmia: Përshëndetje vjehrrë! Më the 50 emra dje, por emrin tim nuk e përmende. Unë të kam dashur gjithmonë siç të kanë dashur të gjithë, por ndoshta nuk ta kam shprehur. Kam ardhur këtu për të kër kuar falje për çdo gjë që të kam shkak tuar në je të ty.

Do të kërkoj falje për ato l ot që ke derdhur për mua, për puthjet që s’ti kam kthyer kurrë. Ti asnjëherë nuk ke ga buar, je ndër ata pak persona që ke hyrë në zem rën time dhe s’ke dal asnjëherë. Ti e di që mami dhe babi më kanë vd. ekur, po ta them këtu para pub likut dhe pse nuk e kam bërë kurrë ti je nëna ime për mua.

Xhemilja: Edhe ti je goca ime!

Nazmia: Unë kam ndj ekur shembullin tënd dhe prandaj kam ato marrëd hënie të mira me nuset e mia sot. Të dua!

Xhemilja: Edhe unë të dua shumë! Njeriu nuk fry het me bukë, por me dashuri, marrë dhënie të mira.

Tani që mban të njëjtin status, Nazmia e ka kuptuar dashurinë e sinqertë të vjehrrës së saj Xhemiles. Një mesazh i vërtetë dhe shumë domethënës! /tvklan

TË NGJASHME