Shqiptarit i ‘ndrit fati’ dhe merr pasaporte angleze, por në Shqipëri zbulon diçka të frikshme

by editor

Ai banon ne Angli, ka edhe shtetesine angleze, por ne Shqiperi e ka gjetur belaja dhe duhet te pergjigjet deri ne nje. Madje rr zikon shume.

Burimet nga Policia flasin per nje rast te nje shqiptari, banues në Angli, i cili d shohet se duke f lsifikuar dokumentat, ka përfituar shtetësinë angleze.

Advertisements

Më datë 20.11.2017, u referuan materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, për shtetasin J.M, vjeç 43. Ai tani ak zohet per vepren penale parashikuar nga Neni 189 i Kodit Penal, Fal ifikimi i letërnjoftimeve, i pasaportave ose i vizave.

Ja cfare parashikon ky nen:

Advertisements

Ndryshuar me ligjin nr.9188, datë 12.2.2004, neni 5) F lsifikimi ose përdorimi i letërnjoftimeve, i pasaportave apo i vizave të falsifikuara dë ohet me b rgim nga gjashtë muaj deri në katër vjet dhe me gj bë nga katërqind mijë deri në një milion lekë.

Kur kjo vepër kryhet në bashkëpunim ose më shumë se një herë apo ka sjellë pasoja të rënda, dën het me b rgim nga gjashtë muaj deri në pesë vjet dhe me gj bë nga gjashtëqind mijë deri në dy milionë lekë.

Kur f lsifikimi bëhet nga personi që ka për detyrë të lëshojë letërnjoftimin, pasaportën apo vizën, d nohet me b rgim nga tre deri në shtatë vjet dhe me gj bë nga një milion deri në tre milionë lekë.

TË NGJASHME