Gabimi që bëjnë të gjithë, ja pse vezët nuk duhen futur te dera e frigoriferit

by editor

Ne te gjithe jemi duke bere nje gabim te madh, me nje veprim qe e kemi mesuar prej kohesh dhe e zbatojme sa here blejme veze. Te gjithe i fusim ato tek dera e frigoriferit, ne vendin e caktuar.

Por jo, jemi gabuar!

Advertisements

Sipas eksperteve të ushqimit, ndryshimet e temperaturës të shkaktuara nga hapja dhe mbyllja e shpeshtë e frigoriferit bëjnë që vezët të prishen më shpejt.

Advertisements

Eksperti i ushqimit Vlatka Lake, rekomandon se vezët duhet të futen tek raftet, në frigorifer menjëherë pas blerjes dhe madje edhe në pjesën më të ftohtë të tij. Sigurisht, në shumë vende të tjera i vendosin edhe në kuzhinë në temepraturën e ambientit.

TË NGJASHME