Shume njerëz e bëjnë këtë gjest, hidhni kripë në kafen në mëngjes dhe do çuditeni

by editor

Ndoshta do hábiteni se nuk e keni dëgjuar ndonjëherë, por shumë njerëz po e bëjnë si veprim.

Ne jemi mësuar ta pimë kafen e mëngjesit me sheqer, ose ka nga ata që e duan pa të fare.

Advertisements

Por ja që në kafe u hídhká edhe kripè, për arsye të veçanta.

Kështu, për shembull, nëse hidhni gjálpè në kafe, do të ndieni energjikë si dhe do të stimuloni metabolizmin të nisë përshpejtimin e prcesit të shkrirjes së dhjámít.
Kini parasysh që gjalpi nuk duhet të jetë i shkrirë kur e hidhni në kafe.

Advertisements

Kur është fjala për kripën, nëse e hidhni në kafe në vend të sheqerit, kafja juaj e mëngjesit do të ketë shije edhe më të mirë.

Në të vërtetë, kripa lidhet edhe me receptorët e shijes dhe bllòkòn ata receptòrè të cilët e ndiejnë shijen e hidhur.

Kafja ka një efekt emocionues që na jep një shkûndje të menjëhershme të energjísè dhe na bën edhe më rezistentë ndaj lòdhjes fizike.

Pas një filxhani kafeje, mund të ndihemi plot energji dhe vigjilentë.

TË NGJASHME