Flasin ekspertët/ Sa shpesh duhet të kryejnë marr**ënie çiftet!

by editor

Në një moment të jetës, shumë çifte hamendësojnë dhe pyesin veten: “Sa herë bëjnë se k s çiftet e tjera?” Megjithëse përgjigjja nuk është e qartë, terapistët e s ek sit kanë thënë shumë gjëra pikërisht për këtë temë.

Ka shumë përgjigje midis terapistëve të se ksit rreth asaj që është mesatarja për çiftet në marrëdhënie afatgjata. Statistika varion nga një herë në javë në një herë në muaj!

Advertisements

Pur pyetet nga çiftet se sa shpesh duhet të bëjnë s e ks, Ian Kerner tregoi se si u përgjigjet: “Unë gjithmonë i them se s’ka asnjë përgjigje të saktë.”

Kur çiftet ndërpresin s e ksin, marrëdhënia bëhen të cenueshme nga zemërimi, shkëputja, tradhtia dhe divorci. Jeta se k suale e një çifti ndikohet nga kaq shumë faktorë të ndryshëm: mosha, stili i jetës, shëndeti i secilit partner, epshi dhe natyrisht, cilësia e marrëdhënies së përgjithshme.

Advertisements

“Mund të mos ketë asnjë përgjigje të saktë për pyetjen se sa shpesh çiftet duhet të bëjnë se k s, por kohët e fundit unë i këshilloj çiftet të përpiqen të bëjnë seks të paktën një herë në javë”, tha ai.

Shumica e terapistëve të se k sit pajtohen se të kryesh marrëdhënie më pak se 10 herë në vit është një arsye e mjaftueshme për të etiketuar martesën/bashkëjetesën ose raportin tuaj si një marrëdhënie pa se k s.

Megjithatë, mungesa e se k sit nuk do të thotë që lidhja është në telashe, sipas ekspertëve. S ek si mund të jetë një nga mënyrat në të cilën çiftet shprehin dashurinë dhe dëshirën e tyre për njëri-tjetrin, mungesa e seksit nuk do të thotë domosdoshmërisht se jeni drejt një ndarjeje, megjithëse është diçka që duhet vlerësoni.

TË NGJASHME