Doktori “iu del borxhit” meshkujve: Kjo gjë duhet bërë para se të mbushni 35, ose përndryshe do “i bini murit me kokë”

by editor

Hulumtuesit sugjerojnë që meshkujt duhet të krijojnë familje para se t’i mbushin 35 vjet në mënyrë që bebet e tyre të pa lindura t’u ikin rre ziqeve.

Një studim i cili ka analizuar gjithsej 40 milionë bebe ka zbuluar se rr eziku i komplikimeve gjatë lindjes fillon të rritet kur baballarët janë në mesin e viteve të tyre të 30’ta, dhe ky rr ezik rritet dukshëm pas moshës 45 vjet.

Advertisements

Për dekada të tëra femrave u është thënë se do ta rrezikojnë shëndetin e bebes nëse e ndjekin fillimisht karrierën dhe e lënë krijimin e familjes në vitet e vonshme.

Por, ky studim i ri, i cili është publikuar në ‘British Medical journal’, ka treguar se për shëndetin e bebes përgjegjësi duhet të marrin edhe meshkujt!

Advertisements

Një nga hulumtuesit e këtij studimi, profesori Michael Eisenberg, ka thënë se posa babai t’i mbush 35 vjet, menjëherë ka në rritje në rrezikun e def ekteve të lindjes te bebja, por ky rre zik rritet dukshëm posa meshkujt të futen në vitet e tyre të 40’ta dhe 50’ta.

Kjo për shkak se për secilin vit që një mashkull plaket, ai akumulon dy mu tacione të reja në ADN-në e s pe rmës së tij

TË NGJASHME