“Të jesh grek është njësoj si të jesh shqiptar!” letra e djaloshit të vogël që po habit edhe grekët

by editor

Në mediat greke ka qarkulluar një letër e pazakontë e një djaloshi të vogël. Atij i ishte kërkuar nga trajneri i skuadrës së tij të shkruante një letër me temën “Çfarë do të thotë të jesh grek”.

Në këtë rast ai i dha kuptim shprehjes se “nga të vegjlit dhe të çmendurit mëson të vërtetën”. Letra e djaloshit të vogël grek u bë virale.

Advertisements

Të jesh grek është njësoj si ai shqiptari, siriani, amerikani, gjermani, turku. Grekët lindin me të njëjtën vlerë dhe vdesin me të.

Nuk lind me ndonjë avantazh nga të huajit. Ai jeton në një vend si pjesa tjetër, vetëm me më shumë diell dhe det.

Advertisements

Gjëja negative e këtij vendi është se ka grekë që besojnë se statusi i i tyre, i të qenit grek i bën atë superior ndaj të tjerëve. Ne të gjithë kemi lindur të barabartë, ashtu siç do vd esim.

Vlera që marrim vjen nga fakti nëse ajo që bëmë në jetën tonë ka ndikuar pozitivisht në jetën e të gjithë njerëzve në planet “.

TË NGJASHME