Mësojini tani! Ja pesë pyetjet që duhet t’i bëni vetes para se të riktheheni me ish-in tuaj

by editor

Ndihesh i vetmuar? Ndoshta je mërzitur sepse nuk ke shumë gjëra për të bërë, ndoshta ende nuk e ke kapërcyer lidhjen e mëparshme. Cilado qoftë arsyeja juaj për të menduar për t’u rikthyer së bashku, përpara se të vazhdoni me të, bëni vetes pyetjet e mëposhtme për të parë nëse vendimi juaj është më i miri.

Pyetja 1: Pse u ndamë herën e parë?

Advertisements

Është shumë e lehtë të kujtojmë gjërat e bukura që kemi përjetuar, por asgjë nuk përfundon pa arsye. Dhimbja që ndjemë, nervat, zemërimi i shkaktuar nga ndarja do të rikthehen – përveç nëse kemi bërë shumë punë me veten dhe jemi gati të bëjmë një zgjidhje përfundimtare. Në vend që të përqendroheni vetëm në momentet e mira në fillim, mbani mend fundin e marrëdhënies dhe ndjenjat tuaja në atë kohë.

Pyetja 2: A e kam falur vërtet personin tjetër?

Advertisements

Për çfarëdo arsye që u ndatë, ndoshta ka zemërim dhe trishtim nga të dyja palët. Mund të lindin çështje besimi, pasiguri, shpërthime ose të gjitha të mësipërmet. Dhe ndërsa ju duhet të kishit zgjidhur çështjet që po shkaktonin fërkime mes jush, do të ishte e mençur të mos i kthenit përsëri në betejat që do të lindin në traktatin e ri. Falja është një proces i tërë që kërkon disa faza për të përfunduar. Nëse nuk keni arritur ende në finale, rishikoni rilidhjen.

Pyetja 3: Sa kohë ka kaluar nga ndarja?

Dhe a mjaftonte për të kuptuar se çfarë ndodhi? Sidomos nëse jeni në të njëjtin mjedis me personin tjetër (kompania e përbashkët ose vendi i punës), mund të mos keni pasur kohë të mjaftueshme për të vazhduar përpara dhe të ndiheni përsëri të sigurt. Nëse keni kaluar nëpër ndarje më parë, e dini se gjëja më e vështirë është të kapërceni një marrëdhënie sepse ishte pjesë e rutinës suaj. Ajo që do të fillojë tani (nëse fillon) do të duhet të jetë diçka krejt e re, pa gjurmë të së shkuarës.

Pyetja 4: Si do të ndiheni nëse familja dhe miqtë tuaj nuk pajtohen?

Mendoni se keni pasur shumë ulje-ngritje në fushën e dashurisë. Por mbani mend se nuk ishit vetëm. Ju kishit një “sistem” të tërë që ju mbron dhe ju mbështet. Prindërit, vëllezërit e motrat, miqtë dhe kushdo tjetër që e konsideroni të afërt me ju, qanë me ju pas ndarjes dhe u përpoqën t’ju inkurajonin të vazhdoni më tej. Me shumë mundësi, të dashurit tuaj duan t’ju mbrojnë nga të njëjtat gabime, dhe kjo është arsyeja pse ata mund të jenë negativë për rilidhjen. Edhe nëse i keni zgjidhur problemet mes jush, ata që ju rrethojnë mund të mos jenë dakord. Kjo është arsyeja pse ju duhet të jeni të përgatitur për gjithçka.

Pyetja 5: Si ndiheni kur jeni bashkë?

Është e lehtë të tërhiqesh nga ndjenjat e forta që ke për personin tjetër. Por si ndiheni kur shoqëroheni me të? Nëse ndiheni të sigurt, rehat, afër dhe të qetë, jeni në rrugën e duhur. Nëse, përsëri, lindin ndjenja xhelozie dhe pasigurie, mund të jetë më mirë t’i jepni vetes pak më shumë kohë.

TË NGJASHME