Dashuria e përjetshme/ Nëse partneri ju bën këto 5 premtime, atëherë ai ju do vërtet

by editor

Dashuria e përjetshme, e cila zgjat gjithë jetën, është ëndrra e të gjithëve. Por më pas ne përplasemi me realitetin … që është shumë ndryshe! Marrëdhëniet sot janë shumë më kalimtare se sa “lumturi e përjetshme” e përrallave.

Sot ne jemi të ekspozuar çdo ditë ndaj shumë tundimeve. Ka diçka që na shtyn të kërkojmë gjithmonë histori të reja, disa e quajnë nevojë për të dashur dhe për të qenë të dashur, të tjerë pakënaqësi. Një dashuri e ndarë mes frikës nga lidhjet dhe dëshirës për emocione.

Advertisements

5 premtime që partnerët duhet t’i bëjnë njëri-tjetrit

Unë premtoj të respektoj, admiroj dhe vlerësoj atë që jeni, si dhe personin që dëshironi të bëheni”

Advertisements

Respekti është themelor në një marrëdhënie në çift, është baza e një marrëdhënieje të shëndetshme. Është një hap thelbësor për ta bërë tregimin të funksionojë dhe ta bëjë atë të fortë dhe të qëndrueshëm. Prandaj, të respektosh do të thotë të japësh lirinë për të qenë ajo që zgjedhim të jemi dhe të mos presim kurrë asgjë. Respekti në çift do të thotë gjithashtu të jesh i sinqertë dhe i sinqertë, të flasësh dhe të veprosh pa gënjeshtra dhe mashtrime.

Unë premtoj të mbroj dhe mbroj lirinë tonë, sepse edhe nëse jetët tona janë të lidhura, zgjedhjet janë vetëm tuajat.”

Në imagjinatën kolektive, dashuria shoqërohet vazhdimisht me idenë e shkrirjes, për t’u bërë një, për të gjetur gjysmën tjetër të mollës. Nga pikëpamja e këtij mendimi, koncepte të tilla si ai i “të diferencuarit nga tjetri”, i “të qenit autonom”, i “të qenit i pavarur”, duken të jenë pikërisht e kundërta e dashurisë dhe përjetohen si një kërcënim për marrëdhënie.

“Unë premtoj se do të përpiqem të kuptoj thellë dëshirat tuaja, frikën tuaj, ëndrrat tuaja.”

Ne ndihemi vërtet të qetë në një marrëdhënie dashurie kur partneri ynë premton të kujdeset për ne. Marrëdhëniet nuk kanë gjasa të prishen kur gjithmonë mbështesni njëri-tjetrin. Të kuptuarit, bashkëfajësia, ndjeshmëria dhe të dish se si të kujdesesh për tjetrin duhet të konsiderohen të gjitha si elemente thelbësore për të jetuar jetën në dy palë në paqe.

“Unë premtoj të mendoj, çdo ditë, sa me fat jam që të kam ty në jetën time.”

Nëse ne kemi fuqinë të nënçmojmë me fjalët dhe sjelljet tona, në të njëjtën mënyrë kemi aftësinë ta bëjmë tjetrin të ndihet i rëndësishëm, qoftë edhe me shprehje të vogla dashurie.

“Unë premtoj të të dua kur më së paku e meriton, sepse do të jetë kur të kesh më shumë nevojë”

Çdo çift ka ulje-ngritje, kjo është normale. Ndonjëherë një person, i cili është viktimë e stresit ose inatit, bën ose thotë gjëra që nuk duhet. Por është ende e rëndësishme të jesh i kuptueshëm dhe të mos i shmangesh problemit të parë.

TË NGJASHME